Voordelen van een groengevel

Ontdek hier de voordelen van een plantenmuur. Behalve dat het een lust voor het oog is vanwege het esthetisch design, kennen deze groene creaties nog meer voordelen. Investeer in een verticale tuin en ontdek de volgende pluspunten:

levensduur

Verhoogt levensduur Een plantenmuur fungeert niet enkel als extra beschermlaag voor uw gevel tegen de UV-stralen en tegen weer en wind, maar beschermt hem ook tegen mechanische beschadigingen. Hierdoor wordt de levensduur van uw gevel aanzienlijk verlengd.

geluidsreducerend

Geluidsreducerend Een plantenmuur absorbeert een groot deel van de geluidsgolven in plaats van ze te weerkaatsen zoals een gewone muur doet.

luchtzuiverend

Luchtzuiverend De vegetatie van plantenmuren filtert stofdeeltjes en neemt gassen, waaronder CO2, op. Tijdens het biochemische proces waarbij planten licht in energie omzetten, geven ze de CO2 terug aan de atmosfeer af in de vorm van zuurstof.

Esthetische meerwaarde

Esthetische meerwaarde Saaie muren worden omgevormd tot groene kunstwerken. Dit betekent een belangrijke esthetische meerwaarde voor uw gebouw.

Positief imago

Positief imago Bedrijven die zichtbaar investeren in natuur en duurzaamheid, worden als vernieuwend en positief onthaald.

Urban Heat Island effect

Vermindering Urban Heat Island effect In stedelijke agglomeraties is de lucht droger en is de temperatuur hoger dan op het platteland. In de zomer kan het temperatuurverschil oplopen tot 7°C. Dit fenomeen is het gevolg van het ‘Urban Heat Island’-effect. Plantenmuren gaan dit fenomeen tegen.

Verhoogde biodiversiteit

Verhoogde biodiversiteit Elke plantenmuur is een natuurlijk biotoop waarin fauna en flora de kans krijgen zich te ontwikkelen. Goed voor de bijen die op hun beurt bomen en bloemen bevruchten.

Verlaagt stress

Verlaagt stress Studies tonen aan dat groene omgevingen een gunstige invloed hebben op de gemoedstoestand en de lichamelijke gezondheid van de mensen. Investeren in groen is investeren in uw levenskwaliteit.

Plant Design is al jaren dé referentie in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groenmuren en verticale tuinen. We toveren uw saaie muren om tot groene, levende kunstwerken met een unieke uitstraling.

100% Maatwerk

PlantDesign kan u meerdere systemen en opties aanbieden.
Bekijk ons aanbod

10 jaar ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring in het aanleggen van groengevels.
Bekijk ons portfolio

Familiebedrijf

We zijn een familiebedrijf, to-the-point en altijd bereikbaar.
Over PlantDesign - brand of Vice Verda

Benieuwd naar onze groengevel en verticale tuin realisaties?

Wat is precies het aanbod in verticale tuinen? Of wenst u eerder inzicht in de opbouw van een plantenmuur? Vind het antwoord op uw vragen op onze website. Interesse naar enkele van onze uitgevoerde projecten? Laat u inspireren!

Onze klanten aan het woord

Ons teamThis website is developed with the support of:

FIT logo

Neem contact op

Bel ons via +32 (0)483 45 64 88

Stuur een email
Neem contact op met Plant Design, dé specialist in groengevels